Обележавање дана НСП

Пригодном свечаношћу дана 27.07.2012.године са почетком у 09,00 часова КЦ Кикинда ће обележити ДАН НСП на терену удружења „Риболовачко Царство“ у Кикинди. Дан ће мо обележити са Вашим учешћем у четири спортске дисциплине, „СПОРТСКИ РИБОЛОВ“, „ОДБОЈКА НА ПЕСКУ“, „ОРИЈЕНТАЦИОНИ КРОС“, „ПИКАДО“  и пригодном закуском.

Краћи опис правила и број чланова по спортовима:

СПОРТСКИ РИБОЛОВ: За учешће у овом спорту такмичарима је потребан један штап, један пловак и једна удица. (телескоп, штек или болоњез). Такмичар са највећом тежином улова осваја прво место. Такмичење ће се одвијати у времену од 09,00 часова па до 12,00 часова на теренима „Риболовачког Царства“ Кикинда. За ову дисциплину дозвољено је пријавити до 3 (три) такмичара или такмичарке по синдикалној групи. Такмичење ће да суде чланови удружења Риболовачко Царство.

ОБОЈКА НА ПЕСКУ: За учешће у овом спорту потребна вам је спортска оперма. Екипу сачињавају три играча (2+1), турнир се игра на два добијена сета до 15 поена са вођством од најмање 2 поена. Утакмицу суди један судија, и делегат који је уједно и записничар.

ПИКАДО: Погоци и њихове вредности оцењују се према броју погођених кругова. Мета је постављена на удаљености од 2,44 м од такмичара. Гађа се из стојећег става. Сваки такмичар има право на 3 пробне и 15 такмичарских (3х5) стрелица. Бацање се врши само једном. Победник је онај који има највећи број погодака. У случају једнаког броја погодака, победник је онај који има више погодака у центар, предност се даје већем броју погодака у двадесет, кад је и тај број исти, играчи имају право на 3 додатне стрелице. За ову дисциплину дозвољено је пријавити до 3 (три) такмичара или такмичарке по синдикалној групи.

ОРИЈЕНТАЦИОНИ КРОС: За учешће у овој дисциплини потребно је да имате добру обућу за брзо кретање. Крос ће се одржати на теренима „Риболовачког Царства“. Циљ такмичења је да такмичари у што краћем временском периоду уз помоћ карти пронађу одређени број пунктова (призми) на којима ће извршити оверу нумерисаних поља на карти (свака призма поседује различит образац овере). Екипу сачињавају три члана па је и за ову дисциплину дозвољено по синдикалној групи.

Молимо Вас да у што краћем року пронађете људе који ће да учествују у наведеним дисциплинама.

За сва додатна обавештења позовите Жељка Ђуровића на број 064-677-8027.

ПРЕДСЕДНИК  НСП-КЦ Кикинда

Жељко Ђуровић.

Print Friendly, PDF & Email

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *