О НАМА

Оснивач и први председник СГ Кикинда

 Зоран Макитан, рођен је 14. априла 1969.године у Кикинди, граду који волео и у ком је провео детињство и стекао основно образовање. После завршене Војне гимназије у Загребу, уписао је Војну академију, на којој га затичу ратна дешавања и враћају у Кикинду. Завршио је Вишу пословну школу у Београду и као млад човек, 1994. почео да ради у Секретаријату у Кикинди, прво као резервни полицајац, а од 1995. на радном месту криминалистичког полицајца у Одсеку за сузбијање привредног криминалитета.

Танка је линија између живота и смрти, сувише танка да бисмо је на време приметили и тај тренутак избегли или одложили. За Зораном данас тугује неутешна породица, ћерка, отац, супруга, сестра, али и многи пријатељи које је волео и који су њега волели.

Зоран је себе несебично давао и уткао у све што је радио, без обзира да ли је то био посао у полицији, ангажовање у Планинарском друштву „Кинђа“, или рад на оснивању и функционисању Независног синдиката полиције на подручју ПУ Кикинда, чији је био и први председник.

Зоран нас је прерано напустио, а да није дочекао ни ћеркин полазак у школу, прве оцене, прве љубави… Отишао је из Службе, из наших редова, као крим. полицајац, радећи до последњег дана вредно и предано.

Памтимо га као изузетног радника, колегу, доброг човека и пријатеља.

Нека му је вечна слава и хвала!